crossorigin="anonymous"> crossorigin="anonymous">

activiteiten

De activiteiten zijn zowel ondersteunend als vormend.  Het is ons doel om de mensen, naar eigen mogelijkheden, het gamma activiteiten te laten doorlopen.  Na een maand worden alle activiteiten met de persoon doorlopen en kan samen een individueel activiteitenplan worden opgesteld. Dit kan een manier zijn om hun grenzen te verruimen of om nieuwe uitdagingen te proeven.  Het is  zo dat de cliënten telkens de keuze krijgen om binnen dit gamma een activiteit te kiezen.

 

semi-industrieel

In het semi-industrieel atelier is er iedere werkdag een aanbod van montage- en verpakkingswerk in opdracht van  externe firma’s.
Producten komen binnen in het atelier en worden gemonteerd, verpakt en/of geëtiketteerd  zoals de klant dit vraagt. Door deel te nemen aan het atelier, werken we aan bepaalde arbeidsvaardigheden zoals op tijd komen, omgaan met anderen, volhouden, samenwerken, omgaan met frustraties op de werkvloer, enz. Bovendien krijg je in dit atelier ook de kans om nieuwe mensen te leren kennen, je dag op een zinvolle manier in te vullen.

keuken

In onze keuken bereiden we dagdagelijks verse gerechten. We maken soep, een hoofdgerecht en eventueel een dessert. Ben je een echte kok/kokkin of wil je je kennis in het koken verruimen dan kan je hier zeker terecht. In de keuken stimuleren we samenwerken, omgaan met anderen, een opdracht tot een goed einde brengen, ... Een begeleider is altijd aanwezig tijdens de keukenwerking om te ondersteunen waar nodig.

crea

In het crea atelier zorgen wij voor een aangename en rustige sfeer zodat iedereen zijn creatieve geest de vrije loop kan laten gaan. Een begeleider/medewerker zorgt voor creatieve opdrachten en zet je op weg om deze te verwezenlijken. Je kan in het crea atelier terecht voor naai en breiwerk, mozaïeken maken, wenskaarten ontwerpen, … Onze producten kunnen zelf aangekocht worden of worden aangeboden in ons online winkeltje op facebook.

sport

Wekelijks onder begeleiding van een begeleider gaan we sporten dit kan op verplaatsing of ter plaatse. Een veelheid aan sporten kan aan bod komen: badminton, zwemmen, kubben, petanque, voetbal, mindfulness, minigolf (enkel tijdens de zomermaanden), …

geheugentraining

Wekelijks kan je een sessie geheugentraining meevolgen. Een collega uit het PZH. Familie neemt dit op haar. De doelstelling is de concentratie en het geheugen te stimuleren en te verbeteren, dit door denkpuzzels, rekenoefeningen, …

vorming

Gezondheid, hygiëne, sociale vaardigheden, sociale media,…zijn thema's die aan bod komen.  Iedereen mag voorstellen doen omtrent de thema's die hij/zij graag aan bod ziet komen.

tuin

In onze rustgevende tuin is er altijd wel werk voor medewerkers met groene vingers.  Of wil je onze kippen verzorgen?  Dan is de tuinwerking zeker iets voor u!

groepsgesprek

Deze sessie wordt  gegeven door een collega van het CGG. Wekelijks in een kleine groep van 6 medewerkers wordt er stilgestaan rond bepaalde thema’s. Dit kan over rouwen, vertrouwen, functioneren in groep, piekeren…gaan.
In deze sessies zijn vertrouwen, respect, begrip, luisteren naar elkaar een heel belangrijk gegeven.

socio-cultureel

Maandelijks gaan we op uitstap. Deze sessie wordt verzorgd door een collega van AZ Groeninge. Volgende uitstappen komen zeker aan bod; de BIB, Wereldwinkel, Kringloopwinkel, Swop en Go, Imog, Antigone,Voedselbank, ...
Hier willen we inzetten om kennis te maken met allerlei voorzieningen in de buurt of eventueel het groeien naar  vrijwilligerswerk.

actua

Wekelijks wordt er stilgestaan bij de actualiteit. Hier worden de kranten, het nieuws, de sociale media onder de loep genomen. Bepaalde thema’s worden dan uitvoerig besproken in groep. We gebruiken hierbij kranten, tijdschriften, het internet, filmfragmenten, ...
Deze sessie wordt ook verzorgd door een collega van Az Groeninge

vrije instuif

Elke woensdagnamiddag is iedere medewerker, ex-medewerker, zijn/haar familie, vrienden, buren, … welkom op onze vrije instuif. Op deze namiddag worden er geen activiteiten aangeboden maar zetten wij in op het gezellig samen zijn met elkaar.
Er is tijd voor een kopje koffie en een gezellige babbel.
Ben je creatief en wil je graag anderen wat helpen met te knutselen, breien, naaien, schilderen, … dan is er hier zeker de ruimte voor.
Wij zijn nog altijd op zoek naar vrijwilligers om deze namiddag te ondersteunen.