crossorigin="anonymous"> crossorigin="anonymous">

faq

Lorem ipsum

kan ik tijdens de pauzes naar huis?

lees meer

Enkel tijdens de middagpauze van 12u tot 12u45 kan er naar huis gegaan worden.  

ben ik opnieuw welkom als ik eventjes stop met het tracee?

lees meer

Iedereen kan terug starten na een onderbreking. 

blijf ik ingeschreven tijdens mijn opname?

lees meer

Indien je dit wenst kun je verder ingeschreven blijven voor een maximum duur van 3 maand. Indien de opname langer duurt kan er opnieuw een vraag gesteld worden voor een herstart bij ons. 

blijft mijn uitkering behouden?

lees meer

Jouw uitkering blijft behouden. Bij de start wordt er een aanvraag ingediend bij jouw uitkeringsinstelling voor de uitvoering van onbetaald vrijwilligerswerk. Dit heeft geen invloed op jouw uitkering. 

moet ik betalen om naar het tracee te komen?

lees meer

We vragen 0,50 cent per dagdeel. Wie dus een hele dag komt betaalt 1€. Daarvoor krijgt u gratis koffie, water en soep. 

kan ik tijdens het jaar verlof nemen?

lees meer

Het verlof wordt individueel bekeken met jouw individuele herstelondersteuner. 

is er een mogelijk om mijn individuele herstelondersteuner te kiezen?

lees meer

Iedereen komt bij aanmelding en startgesprek bij één persoon terecht. Op onze teamvergadering krijgt iedereen een individuele herstelondersteuner toegewezen. De keuze hiervan hangt af van de werkuren van de cliënt en het atelier waarvoor hij heeft gekozen. Elke cliënt krijgt bij opstart ook een peter of een meter toegewezen, die zich over de nieuwkomer ontfermt.

voorzien jullie een middagmaal?

lees meer

We voorzien elke middag een verse warme maaltijd bereid door het keukenteam. Je kan zelf kiezen om mee te eten of jouw eigen eten mee te brengen. Een warme maaltijd kost 3€. 

de bolster ontvangt voedselhulp vanuit het federaal voedselhulpprogramma (esf+)?

lees meer

“Heel wat mensen in België lijden honger en zoeken toevlucht tot voedselhulp om zich dagelijks van voedsel te voorzien. Wij engageren ons om tegemoet te komen aan deze basisbehoefte.

Onze organisatie verdeelt voedingsmiddelen ontvangen vanuit het Federaal voedselhulpprogramma onder het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). Via het ESF+ fonds krijgt België van de Europese Unie middelen om bij te dragen tot voedselhulp en/of materiële hulp.

De POD Maatschappelijke Integratie beheert een bedrag afkomstig van de Europese Unie en dit in nauwe samenwerking met haar partners. Met de steun van dit Fonds, voorziet de POD Maatschappelijke Integratie jaarlijks meer dan 750 organisaties en OCMW’s van producten om gratis te verdelen onder de meest behoeftigen in België. Dit alles in samenwerking met de 9 voedselbanken van het land, het Rode Kruis, Foodsavers Antwerpen, Alimen’T en de Restos du Coeur.
De ESF+ voedselhulp gaat gepaard met begeleidende sociale maatregelen, dit om de betrokkenen te helpen de weg uit armoede te vinden.”