familie

Het aandeel van familie en naastbetrokkenen (de steunfiguren) in het herstelproces van onze cliënten is heel belangrijk. We gaan hierbij actief aan de slag met familie, vrienden, partners, ... Het is belangrijk om te luisteren naar de bedenkingen van deze steunfiguren. Verder kunnen zij naar eigen draagkracht helpen en ondersteunen in het herstelproces van onze cliënt. Het kleinschalig  oprichten van een familieraad en het aanbieden van het KOPP preventiegesprek liggen in dezelfde lijn om enerzijds een forum te bieden, anderzijds ook om lotgenotencontact te bevorderen. We kunnen tevens als brugfunctie of doorverwijzer fungeren en mensen toeleiden naar vormingen of externe diensten/organisaties die verband houden met psychische kwetsbaarheden (vb. Praatcafé, Similes, …).

Als de cliënt dit toelaat zitten we regelmatig met het volledige netwerk samen. Naast familie en vrienden en bij voorkeur in het bijzijn van de cliënt zijn eerstelijns- en GGZ-actoren op dit overleg aanwezig.

Waarvoor kan u als naastbetrokkene bij ons terecht ?

  • U kan elke werkdag bij ons terecht voor informatie, een goed gesprek;
  • Indien de cliënt dit wenst, kunt u als naastbetrokkene betrokken worden in het herstelproces;
  • Elke  woensdagnamiddag stellen wij onze deuren open  voor cliënten en hun  naastbetrokkenen tijdens de vrije- instuif;  
  • Enkele malen per jaar organiseren we activiteiten waar u als naastbetrokkene ook welkom bent zoals de spaghetti avond, familienamiddag.

Heb je nog vragen?

e-mail 056/374929
Interesse icoon

maak kennis

Wil je meer weten over ons activiteitencentrum? Dan kan je telefonisch (056/37.49.29) of via mail (info@tracee.be) met ons contact opnemen voor een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. We hopen op deze manier op al jouw vragen te antwoorden. Nadien beslis je zelf of je al dan niet wenst te komen en op welke momenten.

kennismaking

bij ons komen werken

Interesse voor de zorgsector? Solliciteer bij TrACee. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Wie weet wordt u wel onze nieuwe collega!

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

lees meer